Waxen/Harsen

Ontharen

VOOR HET WAXEN

5 tips die je helpen bij een succesvolle wax-ervaring!

1 Bereid jezelf goed voor

Om de beste resultaten te krijgen met een zijdezacht huidje, is een pre – wax ritueel super belangrijk. Begin een week voor je afspraak voorzichtig te scrubben en te hydrateren. Dit zal helpen de haren door de huid te breken waardoor ze gemakkelijker uit de wortel getrokken kunnen worden. Een zachte, droge huidborstel, een zachte scrub of een scrub handschoen gebruiken is voldoende. Niet te hard scrubben!

2 Scheren is de vijand

Als je zo lang mogelijk haarvrij wilt blijven moet je eigenlijk je haar een week tot 2 weken niet scheren. Als de haartjes niet lang genoeg zijn, zal het waxproces niet alleen veel pijnlijker zijn, je krijgt ook geen baby-zacht resultaat, plus de haartjes zullen binnen no-time weer terug groeien. Maar let op! Ze mogen ook niet te lang zijn, want dan breken ze af en dan krijg je al helemaal geen resultaat.

3 Kies een ervaren waxer

ALLE salons bieden tegenwoordig waxbehandelingen aan, maar ze zijn niet allemaal even goed. Een goede ‘waxer’ stelt je op je gemak en zorgt voor een pijnloze ervaring. Nou ja, bijna pijnloos dan. Je wilt een behandelaar die een goede opleiding heeft gehad. Misschien schokkend maar de meeste behandelaren hebben geen goede opleiding in het waxen gehad. Ga op zoek naar een Sienna X salon waar de behandelaar altijd een erkende opleiding heeft gevolgd.

4 Accepteer alleen een methode met warme wax bij de gevoelige huid

Controleer of de salon alleen HOT wax gebruikt op gevoelige gebieden zoals de bikinilijn, oksels en gezicht. Sommige salons zullen zeggen dat ze waxen met een strip. Hot wax is een dikke laag wax dat ze dan verwijderen met alleen hun hand. Strip-wax is geweldig voor bijvoorbeeld je benen, maar dient niet te worden gebruikt op gevoelige plekken. Het is namelijk niet zo zacht voor de gevoelige huid en zorgt voor een zeer pijnlijke behandeling.

5 Plan je afspraak goed

Boek een afspraak tussen 15:00 en 17:00 uur. Dan is je pijngrens het hoogst. Dingen waarvan je het rond tien uur ’s ochtends uitschreeuwt, kijk je niet van op tussen deze middaguren.

NA HET WAXEN

3 tips die je helpen na een succesvolle wax-ervaring!

1 Niet zwemmen de eerste 24 uur

Als je een pre-vakantie wax hebt gehad, blijf dan de eerste 24 uur weg van het zwembad of de zee. Zee- en zwembadwater kunnen jouw gevoelige huid enorm uitdrogen. Het is belangrijk dat je de huid voldoende hydrateert. Een goede salon zal je het nodige advies geven qua nazorg van de huid.

2 Pas op voor de zon

Wat je ook doet, NIET met je pas gewaxte lichaamsdelen in de zon gaan zitten. De huid is na het ontharen namelijk super gevoelig voor uv-licht en zal dan ook veel sneller verbranden. Wacht minimaal 24 tot 48 uur voordat je gaat zonnebaden. Doe je dat niet, dan loop je naast de kans op verbranding ook nog eens de kans pigmentvlekken te krijgen. En dat wil je absoluut niet! Gebruik zelfs na 48 uur een hogere SPF factor dan normaal. Als de huid gaat tintelen wacht dan nog een dagje met zonnen.

3 Hoe om te gaan met ingegroeide haartjes

Ingegroeide haartjes zorgen voor rode bultjes en soms zelfs voor infecties. Dit kan het gevolg zijn van haartjes die gebroken zijn tijdens het plaatsen van de wax. Nog een reden om voor een goede salon te kiezen met ervaren waxers! De huid kan ook geïrriteerd raken door een slechte nazorg. Vraag je salon naar gepaste maatregelen zoals het mild scrubben van de huid.

LVL
Lash Volume Lift € 42,50
Lash Volume Lift incl. verven behandelde wimpers€49,95
Wimperextensions
Nieuwe Set€ 60,00
Refill week 2€ 20,00
Refill week 3€ 30,00
Refill week 4€40,00
Harsen & Waxen
Bovenlip€ 8,50
Kin€ 8,50
Kaakgebied€ 9,50
Bovenlip & Kin€ 14,95
Gehele gezicht€ 22,95
Wenkbrauwen€ 9,00
Onderbenen€ 19,50
Gehele benen€ 33,50
Oksels€ 14,50
Bikini lijn € 14,50
wimpers en wenkbrauwen
wenkbrauwen eplileren/waxen€9,-
wenkbrauwen verven€8,50
wimpers verven€8,50
combi wimpers+wenkbrauwen verven€16,50
all-in combi wenkbrauwen,wimpers verven +epileren/waxen€25,-